Σοκολατένια μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού

by sidagi.gr
507 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις
200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
3 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι

Για την επικάλυψη με μερέντα
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακό)
1 φλιτζάνι μερέντα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Φτιάξτε αφράτα μπράουνις με επικάλυψη από πραλίνα φουντουκιού

Για τα μπράουνις
Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.

Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Για την επικάλυψη με μερέντα
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την μερέντα μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύετε σε υψηλή σκάλα μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια χαμηλώνετε την ένταση και ρίχνετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας σε χαμηλή σκάλα. Αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά καλύψτε τα μπράουνις με το μείγμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα