Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κούπες μύρτιλλα
1 1/2 κούπα καθαρισμένο ροδάκινο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
6 μπισκότα τύπου Digestive
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ανάλατα
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Δροσερό και απαλό γλύκισμα με ζουμερά φρούτα για όλες τις ώρες
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λευκή ζάχαρη. Κόβουμε το ροδάκινο σε σε φέτες και τις απλώνουμε στο σκεύος μαζί με τα μύρτιλλα. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα και ψήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με παγωτό γιαούρτι.