Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 φλιτζάνια ολικής άλεσης δημητριακά
2/3 φλιτζάνι καρύδα σε νιφάδες
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι μικρό αποξηραμένο μάνγκο
1/2 φλιτζάνι μικρό αποξηραμένο ανανά
Για το σερβίρισμα
1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
250 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε κύβους
150 γραμμάρια βατόμουρα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το πρωινό σας με απλά υλικά και πάρα πολύ γεύση για μια γεμάτη ημέρα
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και να και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Τοποθετήστε τα δημητριακά, καρύδα, και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετήστε το μέλι, το λάδι και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ και ανακατώστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε πάνω στο μείγμα των δημητριακών και ανακατεύουμε μέχρι να είναι καλά επικαλυμμένα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα μακρόστενο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Προσθέστε το μάνγκο και ανανά και ανακατώστε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, να σπάσετε τα δημητριακά σε μικρές μάζες αν χρειαστεί, τότε αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες. Σερβίρουμε τα δημητριακά με φρέσκα φρούτα και γάλα.