Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για την πορτοκαλόπιτα
2 πορτοκάλια
1 ½ κεσαδάκι γιαούρτι
250 γραμμάρια λιωμμένη κουβερτούρα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν παόυντερ
1 βανίλα
5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
2 ζουμερά πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
1 πορτοκάλι (από το οποίο θα πάρουμε το ξύσμα του)
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε μια νέα παραλλαγή στο αγαπημένο σας γλυκό με σοκολάτα
Για την πορτοκαλόπιτα
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο σκεύος
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα 5 αυγά και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 1 βανίλια,1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1 ½ κεσαδάκι γιαούρτι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σταδιακά ενώ χτυπάμε σε χαμηλή σκάλα προσθέτουμε το λάδι και στο τέλος το κονιάκ και την λιωμένη κουβερτούρα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό από 2 πορτοκάλια που έχουμε στύψει και ένα ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Αφήνουμε να πάρουν βράσει και μόλις αρχίσουν να βράζουν υπολογίζουμε άλλα 7-8 λεπτά που θα χρειαστεί το σιρόπι για να ετοιμαστεί.
Στο τέλος περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι.