Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την πανακότα
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
Τέσσερα φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια
100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Για την μαρμελάδα
1 κιλό μαύρα κεράσια
1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Δροσερό και πρωτότυπο γλυκάκι για όλη την οικογένεια με απλά υλικά
Για την πανακότα
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα και προσθέτουμε την λιωμένη ζελατίνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σήτα. Σε κάθε μπολάκι βάζουμε 2 δάχτυλα μαρμελάδα στον πάτο και ρίχνουμε το μείγμα της πανακότας από πάνω, επαναλαμβάνουμε σε κάθε μπολ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες.
Για την μαρμελάδα
Πλένετε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση.
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια.
Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.