Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 κουταλάκια του γλυκού θρυμματισμένα μπισκότα τύπου Digestive
1 φλιτζάνι τσιπ καραμελέ (170 γραμμάρια)
2/3 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
3 ολόκληρα αυγά
3 κρόκοι αυγών
¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το παραδοσιακό σουφλέ με γνήσια γλυκιά καραμέλα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάστε εσωτερικά τα 6 πυρίμαχα μπολ με σπρέι μαγειρικής, το αλεύρι και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τα τσιπ καραμέλας και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρέστε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει για ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους αυγών με το μίξερ ή σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ενώνετε το μείγμα του αυγού με την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο καραμέλας, χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο χρυσό μείγμα. Χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των κεραμικών μπολ.
Ψήστε 12 έως 14 λεπτά ή μέχρι οι πλευρές και τα κέντρα που είναι αφράτο και μαλακό. Βγάζετε απ’ τον φούρνο και αφήστε 3 λεπτά και σερβίρετε.