Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
1 πράσο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε λαχταριστό και ζουμερό κοτόπουλο πανέ στο φούρνο και συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας
Για τα θρυμματισμένα δημητριακά
Ρίχνουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κομματάκια.
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με την μουστάρδα. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρουμε. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βουτάμε στο μείγμα της μουστάρδας, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ρίχνουμε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά. Για τις πατάτες με τα λαχανικά θα το αφήσουν να ψηθούν άλλα 25 λεπτά.
Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το ψιλοκομμένο πράσο.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια απλώνουμε τον πουρέ σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να γίνει λεία κρούστα