Υλικά:
Για 4 άτομα
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες μεγάλους κύβους
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
1 φλιτζάνι καπνιστό παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
2 μεγάλες μπαγκέτες κομμένες στη μέση για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν και τις αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίζουν. Αδειάζουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο στο τηγάνι για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε και το σκόρδο και τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ξαναβάζουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, να μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το τυρί, να βουλιάξει λίγο στη σάλτσα και το βάζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο, όπου έχουμε ανάψει το γκριλ, να πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαϊντανό και σερβίρουμε. Κόβουμε τις μπαγκέτες κατά μήκος και τις γεμίζουμε το μείγμα της μελιτζάνας.