Υλικά:
Για 6-8 άτομα
750 γραμμάρια ψίχα από καβούρι
6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι τρίματα από άσπρο ψωμί
Αλατοπίπερο
Φέτες λεμονιού
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
Θαλασσινό ορεκτικό με απαλή γεύση για το όλες τις ώρες
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζετε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Ανακατεύετε και αδειάζεται σε μύλο λαχανικών ή μικρό μίξερ και τα χτυπάτε, να γίνει ένα χοντροκομμένο μείγμα.
Αδειάζεται πάλι το μπολ και προσθέτετε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), το αυγό και το αλατοπίπερο.
Με βρεγμένα χέρια πλάθεται κεφτέδες. Αραδιάζετε σε πιατέλα και βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για 30 λεπτά.
Τα βγάζετε και τα περνάτε από αλεύρι. Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι. Μόλις «κάψει» καλά, αδειάζεται μέσα τους κεφτέδες σιγά – σιγά και τους τηγανίζετε, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Τους βγάζετε και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν. Σερβίρετε με ντιπ μαγιονέζα με πιπεριές.