Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κούπες ρύζι αρμπόριο
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στις άκρες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές βούτυρο
Μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ριζότο με έντονο χρώμα και γεύση για όλες τις ώρες
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια με το μπρόκολο κομμένα σε μικρά κομμάτια και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας.