Υλικά:
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
Τρήματα σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Δροσερό γλύκισμα για όλες τις ώρες με υφή παγωτού
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ και το απλώνουμε με μια σπάτουλα, παγώνουμε στην κατάψυξη για 4- 6 ώρες.
Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρήματα σοκολάτας.