Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό
Για το παγωτό μόκα
1-2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας της επιλογής σας
410 γραμμάρια κουτί γάλα εβαπορέ
1 φάκελος μους βανίλιας
1 κούπα γάλα
3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού καφέ στιγμής (καφέ για φραπέ)
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Δροσερή τάρτα με βάση μπισκότου σοκολάτας και κρέμα παγωτού με γεύση καφέ
Για την τάρτα
Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα 2 φλιτζάνια παγωτό. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Απλώστε το παγωτό φράουλα πάνω από τα κομμάτια καραμέλας. Παγώνουμε για 8 ώρες στη κατάψυξη.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και από πάνω την δεύτερη στρώση παγωτού το παγωτό καϊμάκι.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για το παγωτό μόκα
Αρχικά τοποθετούμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρειάζεται να το αφήσουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ειδάλλως δεν θα αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους.
Ρίχνουμε το καφέ στιγμής και το κακάο μέσα στην κούπα με το γάλα.
Μόλις το καφέ και το κακάο διαλυθούν, αδειάζουμε το γάλα μέσα στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να γίνει σαντιγί.
Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 9-10 λεπτά. Θα πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Αδειάζουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, κατόπιν προσθέτουμε και τα καρύδια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Σπάμε τα μπισκοτάκια σε γουδί και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αν έχουμε παγωτομηχανή τότε ακολουθούμε τις οδηγίες του παρασκευαστή μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες προτού το καταναλώσουμε.