Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
1 σκελίδα σκόρδο
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα μανιτάρια εμπορίου
4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό για όλες τις ώρες
Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια μαζί με τα μανιτάρια, το σκόρδο και μπέικον ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και στραγγίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Καλύπτουμε το πυρέξ με ένα δεύτερο φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά σε αντιστάσεις.