Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
Ελιές καθαρισμένες
8 φέτες ψωμί για τοστ
8 φέτες ντομάτας κομμένες
8 φέτες τυρί τοστ
1 κούπα τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Χορταστικό ορεκτικό για όλη την παρέα με απλά υλικά
Στο μπλέντερ χτυπάτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το στην άκρη.
Κόβετε την ντομάτα σε χοντρές φέτες και κρατήστε στην άκρη.
Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές καθαρισμένες.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φρυγανιστούν.
Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού την τονοσαλάτα, με μια φέτα τυρί τοστ, μια φέτα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε σε όλα τα ψωμάκια.
Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 8 λεπτά και σερβίρουμε.