Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για το κέικ με κολοκύθα
1 κουταλάκι σόδα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 γραμμάρια βρασμένη κολοκύθα κίτρινη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα βούτυρο φρέσκο
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 ασπράδια + 3 κροκκάδια αυγού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για την σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Απαλή γεύση με έντονο άρωμα κολοκύθας εσωτερική κρέμα σαντιγί για ένα πλούσιο γλύκισμα
Για το κέικ με κολοκύθα
Σε αρκετό νερό βράζουμε την κολοκύθα για 15 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσει. Στη συνέχεια την τρίβουμε στο τρίφτη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη μισή ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα κροκάδια αυγού.
Σιγά – σιγά, προσθέτουμε το κολοκύθι, εναλλάξ με το αλεύρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς.
Μόλις ψηθεί και κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε, αν θέλουμε, το βούτυρο με την κανέλα, για να γίνει αφράτο και το συνοδεύουμε με το κέικ.
Στη συνέχεια αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο ισοπαχές φέτες με ένα μαχαίρι ψωμιού ή ακόμα πιο εύκολο με (οδοντικό νήμα).
Αφού το κόψουμε απλώνουμε την σαντιγί μέσα στην φέτα του κέικ και κλείνουμε με την δεύτερη επαναλαμβάνοντας την ίδια κίνηση.
Για την σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.