Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά

by sidagi.gr
551 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 φύλλα αλουμινόχαρτου
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κλωνάρια σέλινο
1 ολόκληρο βολβό σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
1 καρότο κομμένο σε κύβους
ένα μικρό ματσάκι με φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και μερικά φύλλα δάφνης
4 μέτρια κρεμμύδια
4 πατάτες κομμένς σε κύβους

 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε κάτι νέο στις συνταγές σας με κοτόπουλο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Πλένετε καλά τα λαχανικά χωρίς να τα ξεφλουδίσετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτού βάζουμε τα λαχανικά με τις σκελίδες του σκόρδου στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και περιχύνετε με αρκετό ελαιόλαδο.
Εν συνεχεία, περιχύνετε τα φιλέτα κοτόπουλου με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε καλά σε όλα τα σημεία.

Ρίχνουμε το καρότο τεμαχισμένο, τα βότανα σε κάθε φιλέτο και ραντίζουμε με λεμόνι και κλείνουμε σαν πουγκί τα αλουμινόχαρτα.
Τοποθετείτε τα αλουμινόχαρτα με το κοτόπουλο στο φούρνο, χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
Στην μισή περίπου ώρα ψησίματος περιχύνετε το κοτόπουλο με τα υγρά του και αν τα λαχανικά δείχνουν ότι αρχίζουν να καίγονται προσθέστε λίγο νερό στο ταψί.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Σκεπάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου και το αφήνετε για ένα τέταρτο.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα