Υλικά:
Για 2-4 άτομα
100 γραμμάρια κομμένο ζαμπόν σε κύβους
1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
4 αυγά χτυπημένα
45 ml γλυκό κρασί
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
30 ml ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και ζεστή ομελέτα για ένα πλούσιο ορεκτικό
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και βράζουμε για 45 λεπτά.
Όταν βράσουν τις κόβουμε σε κύβους.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τις πατάτες και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.
Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.
Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το μπέικον, την πιπεριά.
Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.