Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 αυγά
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
60 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια βατόμουρα καθαρισμένα
250 γραμμάρια σταφίδες μαύρες – ξανθές
Εκτέλεση:
Τρυφερά και νόστιμα κεκάκια για ένα εύκολο πρωινό με πάρα πολύ γεύση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια τοποθετήστε στη διάμετρο της κάθε φόρμα από ένα κομμάτι λαδόκολλα ή χάρτινα φορμάκια αν έχετε.
Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα και τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια από τα βατόμουρα και τις σταφίδες.
Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για 25 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Βγάλτε τα μάφινς από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί.