Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κούπες φίλα από σπανάκι
2 κούπες τσαγιού πέννες με φαρφάλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα μπέικον ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
6 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
6 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή μακαρονάδα με απλά υλικά για το μεσημεριανό σας
Καθαρίζουμε το σπανάκι, πλένετε και βάλτε το να βράσει με ελάχιστο νερό και αλάτι. Το σουρώνετε.
Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζετε τις πέννες για 5 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι το σπανάκι μαζί με τα ζυμαρικά, το μπέικον, προσθέτετε το σκόρδο, 4 κουταλιές αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά. Σε τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι λαδάκι και σοτάρετε για 5 λεπτά τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.