Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρονια
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
75 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού πελτέ τομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κρασί Μαυροδάφνη ή Μαδέρα
4-5 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου έτοιμο
Αλάτι- πιπέρι
1 τριμμένο καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φύλο δάφνης για άρωμα
Για τα κοτόπουλα πανέ
4 φιλέτα κοτόπουλο
2 αυγά
1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και γεμάτο πιάτο με απλά υλικά για το μεσημεριανό σας γεύμα
Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια
Βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου να κάψει (όχι να βράσει) και το διατηρούμε ζεστό.
Μέσα στο ζωμό της κατσαρόλας προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο- λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά μέχρις ότου να πάρει ένα σκούρο χρώμα (προς το ανοιχτό καφέ).
Προσθέτουμε τότε το κρασί, τον πελτέ, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει,οπότε είναι έτοιμο.
Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα βουτυρώνετε για να μην κολλήσουν.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και τη σάλτσα από πάνω.
Συνοδέψτε με το κοτόπουλο πανέ.
Για τα κοτόπουλα πανέ και συναρμολόγηση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει την μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια τοποθετούμε την μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.