Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι ρύζι
200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη
1 λίτρο γάλα σόγιας ή φρέσκο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες
Ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια. Ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Όταν το ρύζι έχει κάψει, προσθέτουμε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
Αν θέλουμε να το σερβίρουμε παγωμένο όπως το απλό ρυζόγαλο το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 90 λεπτά.