Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 πορτοκαλί παντζάρια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου εμπορίου (ή ζωμό λαχανικών)
3 κουταλιές Triple Sec ή άλλο με γεύση πορτοκαλιού λικέρ
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
αλάτι
2 φλιτζάνια ρόκα και φύλλα μαρουλιού βούτυρο
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Εκτέλεση:
Τα χρυσά παντζάρια μοιάζουν πολύ με τα κόκκινα αλλά έχουν πιο απαλή γεύση
Βράζετε τα παντζάρια για 45 λεπτά σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό ή ψήστε τα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα.
Αφήστε τα να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε με κύβους.
Σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε σε κύβους από τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το ξύδι, το ζωμό, λικέρ, τη ζάχαρη, φλούδα πορτοκαλιού και να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συχνά περίπου 5 λεπτά.
Αφήστε την να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατέψτε με τους σπόρους ροδιού και ρίχνετε το και το αλάτι. Σερβίρουμε πάνω σε ξεχωριστά πιάτα. Πασπαλίζουμε με τυρί φέτα.