Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 ώριμα αβοκάντο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κιλό χταπόδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ κιλό καλαμαράκια, κομμένα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι λευκό ξυρό κρασί
8-10 μύδια χωρίς το κέλυφος τους, καλά πλυμένα
4-5 κλωστές σαφράν
1 ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και καλοκαιρινό ορεκτικό για όλη την παρέα
Σε σκεύος γουοκ ή μεγάλο τηγάνι μεγέθους ζεσταίνετε το λάδι.
Στο λάδι σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το χταπόδι με τα καλαμαράκια. Σβήστε με λευκό κρασί, προσθέστε ½ φλιτζάνι ζωμό κότας και χαμηλώστε πολύ τη φωτιά.
Σιγοβράστε για 15 λεπτά. Τρίψτε το σαφράν ανάμεσα στα δάχτυλά σας να θρυμματιστεί και διαλύστε το σαφράν σε ½ φλιτζάνι βραστό νερό.
Αδειάζεται το στο τηγάνι με τα θαλασσινά, προσθέστε την πάπρικα, αλατίζετε τον και βάλτε τα υπόλοιπα θαλασσινά.
Βράστε το για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βγάζετε προσεκτικά από το τηγάνι τις γαρίδες, τα μύδια.
Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείστε τα θαλασσινά από πάνω από ένα αβοκάντο καθαρισμένο και σερβίρετε αμέσως.