Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας σε νερό
600 γραμμάρια ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
πολύ λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
5 ντονατίναι κομμένα στη μέση
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν.
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, τις αγκινάρες, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε τα ζυμαρικά ζεστά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τα ντοματίνια.
Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη φέτα.