Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτα
1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
Σπρέι λαδιού ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
4 πακέτα των (225 γραμμαρίων) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας λικέρ καφέ
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλα αυγά
120 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα
Μόκα σως για την επικάλυψη προαιρετικά ή σως σοκολάτας
Εκτέλεση:
Τρομερός συνδυασμός σοκολάτας με καφέ και τυρί κρέμα σε ένα απίθανο γλύκισμα
Ανακατέψτε μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας στο πάτο του ταψιού ή ψεκάζετε με το σπρέι λαδιού και τοποθετείτε το μείγμα.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα και 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αναμιχθεί καλά.
Προσθέστε το λικέρ καφέ, κόκκους καφέ, και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέστε τα αυγά ένα – ένα.
Αφαιρείτε 1 φλιτζάνι από το μείγμα της κρέμα και το κρατάτε στην άκρη.
Βάζετε την σοκολάτα ψιλοκομμένη στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Ανακατέψτε τη σοκολάτα με το 1 φλιτζάνι κρέμα και ρίξτε το μέσα στο υπόλοιπο μείγμα τυριών. Με ένα μαχαιράκι κάνετε νερά από πάνω σε σχέδιο.
Απαλά στροβιλίζουμε με ένα μαχαίρι.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Γυρίστε το ταψί στο φούρνο και αφήστε το cheesecake στο φούρνο, με κλειστή πόρτα, 30 λεπτά.
Στη συνέχεια αφού έχει ηρεμήσει το μείγμα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφαιρέστε τις πλευρές του ταψιού. Σερβίρουμε με σως μόκα.