Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ώριμο αβοκάντο
1 πορτοκάλι
1 μαρούλι
Λίγη ρόκα
2 φύλλα κόκκινο λάχανο
2 φύλλα από πράσινη σαλάτα
1 αγγούρι
1 κουαλιά της σούπας άσπρο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ένα διαιτητικό γεύμα που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με κρέας ή ψάρι
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι, το στύβουμε και χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ.
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε τα φύλλα του λάχανου, πράσινης σαλάτα, τη ρόκα, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.