Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια, σπόρους ή 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια ξινόγαλα
Μαρμελάδα ή ζελέ
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε κάτι νέο στα γλυκά σας
Ανακατεύουμε το ζελατίνη με 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό μπολ.
Βάλτε την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους σπόρους βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας) σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη στο θερμό μείγμα της κρέμας. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Μόλις η κρέμα κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέστε το ξινόγαλα και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε μέσα από λεπτό κόσκινο για να βγάλουμε τυχόν κομμάτια αδιάλυτης ζελατίνης.
Αδειάστε το μείγμα σε φορμάκια, περίπου 1/2 φλιτζάνι ανά φορμάκι. Καλύψτε τα φορμάκια με το μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα, ζελέ, μαρμελάδες, φρούτα, ή κατ ‘ευθείαν επάνω.