Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το κέικ
1 2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 στρογγυλεμένες κουταλιές του γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι κινεζική σκόνη πέντε καρυκευμάτων
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σκούρα μελάσα
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι βραστό νερό
Για το γλάσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε ένα νέο σιροπιαστό γλυκό που θα σας συναρπάσει
Για το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη σκόνη τζίντζερ, τη κανέλα, το αλάτι, τα μπαχαρικά σε σκόνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μελάσα, το λάδι και το αυγό, με ένα σύρμα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και στερεό μείγμα.
Κατόπιν ρίχνουμε το βραστό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά στην αρχή και δυνατά στη συνέχεια.
Σε ένα καλά αλευρωμένο πυρέξ ρίχνουμε το μείγμα και κοπανάμε 3 φορές πάνω κάτω να απλωθεί καλά. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Συγχρόνως φτιάχνουμε το γλάσο.
Για το γλάσο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού με τον χυμό λεμόνι, το μεταφέρουμε σε τηγάνι και σε χαμηλή θερμοκρασία το ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και απλώνουμε από πάνω τα σιρόπι και το απλώνουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και σερβίρουμε.