Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ώριμο αβοκάντο
1 πορτοκάλι
1 μαρούλι
Λίγη ρόκα
1 καρότο τριμμένο
1 αγγούρι
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και καλοκαιρινή σαλάτα για το μεσημεριανό σας γεύμα
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι, το στύβουμε και χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ.
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε τα φύλλα του μαρουλιού, τη ρόκα, το καρότο, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.