Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 ή 3 φέτες ψωμί, κομμένα σε τέταρτα
1 φλιτζάνι δημητριακά θρυμματισμένα
2 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι για κάθε χρήση αλεύρι
2 σταγόνες βανίλια
Βούτυρο και σιρόπι τηγανιτών
Εκτέλεση:
Λαχταριστές και τραγανές φέτες ψωμιού για όλες τις ώρες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Σε ένα ταψί τοποθετείτε μια λαδόκολλα.
Βάζετε τις φέτες ψωμιού πάνω στο ταψί και τα ψήνετε για 5 λεπτά ίσα ίσα να ζεσταθεί. Αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά την ανάμειξη του τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού από πάνω και ψήνουμε από 1 λεπτό σε κάθε πλευρά.
Προσέξτε να μην σχίσει το ψωμί.
Θρυμματίζεται τα δημητριακά και τοποθετείτε μια μια τις φέτες μέσα στα δημητριακά, πασπαλίζετε και από τις δυο πλευρές.
Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού πάνω στα φύλλα ψησίματος και ψήνετε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς από τη μία πλευρά και 5 με 10 λεπτά από την άλλη, μέχρι τα ψίχουλα αρχίζουν να μαυρίζουν. Συνοδέψτε της ζεστό με βούτυρο και σιρόπι.