Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
3 κρόκοι αυγών από
3 κουταλιές ξύδι
200 γραμμάρια βούτυρο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ξύδι με 2 κουταλιές νερό, ώσπου να απομείνει περίπου 1 κουταλιά υγρό. Αυτή την κουταλιά που θα γίνει σάλτσα ολλαντέζ, πρέπει να την αφήσεις να κρυώσει.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με ελάχιστο νερό, προσθέστε τους στο περιεχόμενο της κατσαρόλας και ανακάτευε συνέχεια σε σιγανή φωτιά.
Όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέστε σταδιακά κομματάκια από το βούτυρο ένα – ένα, αλατοπιπέρωσε και προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς προσεκτικά.
Σερβίρετε τα σπαράγγια μαζί με τη σως ολλαντέζ στην κορυφή.