Σάντουιτς με ρολό κιμά

by sidagi.gr
420 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το ρολό κιμά
3/4 του φλιτζανιού κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
3 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ταμπάσκο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (15 έως 20 τοις εκατό περιεκτικότητα σε λίπος)
225 γραμμάρια λουκάνικα άψητα
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, τριμμένο στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη (περίπου 3/4 φλιτζανιού)
1 φέτα άσπρο ψωμί, κομμένο σε κομμάτια 1 εκ.
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 κούπας άνηθο
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το σάντουις
1 ψωμί καρβέλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
Κέτσαπ
Αγγουράκι τουρσί

 

Εκτέλεση:

Ένα σάντουιτς με λαχταριστό μοσχαρίσιο κιμά και μείγμα μπαχαρικών

Για το ρολό κιμά
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και να τοποθετούμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
Χτυπάμε 1/4 φλιτζάνι του κέτσαπ, 2 κουταλάκια του Worcestershire, και 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Χτυπάμε το υπόλοιπο φλιτζάνι 1/2 του κέτσαπ, 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire, και 2 κουταλάκια του γλυκού ταμπάσκο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Με καθαρά χέρια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, πλάθεται μέχρι να διαμορφώσετε ένα ρολό κιμά σε διαστάσεις όσο είναι ένα καρβέλι.
Ψήνουμε μέχρι το ρολό έχει μόλις αρχίσει να καφέ, περίπου 35 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει.

Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το γλάσο σκουραίνει παρεμβάλλεται, περίπου 15 λεπτά.
Μεταφέρετε το ταψί σε μια σχάρα και αφήστε το ρολό να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το τεμαχίσετε.
Αυτό το ρολό μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το χρησιμοποιήσετε σε σάντουιτς.

Για το σάντουιτς
Κόβετε κάθετα το ψωμί σε 2 μεγάλες φέτες και μετά σε ατομικά ψωμάκια για σάντουιτς.
Βάζετε από 3 φέτες αγγουράκι τουρσί , μια φέτα από το ρολό κιμά και κέτσαπ, κλείνετε το σάντουιτς με το δεύτερο ψωμάκι και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα