Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Κακάο για πασπάλισμα
250 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα (μεταξύ 70% και 85% κακάο), ψιλοκομμένη
170 γραμμάρια φρέσκο μαλακό κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ζάχαρης
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι, όπως χοντρό θαλασσινό αλάτι ή αλάτι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τρούφες σοκολάτας με λίγα υλικά και πολύ φαντασία
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε το αλάτι, το τυρί, το σιρόπι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα να ηρεμήσει για 30 λεπτά σε δροσερό μέρος.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κουταλάκια του γλυκού και κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στο κακάο. Πριν σερβίρουμε τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.