Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 1/2 κιλό σπανάκι (περίπου 2 μέτρια τσαμπιά)
6 μεγάλα αυγά
112 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
6 φέτες ψωμί
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε κάτι νέο για πρωινό με αυγά και χόρτα μέσα σε φωλιά ψωμιού
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι με μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, προσθέστε φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι, πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μαγειρεύουμε περίπου 3 λεπτά. Κάντε έξι γούβες με ένα πιρούνι στο σπανάκι, σπάστε ένα αυγό σε κάθε μία από τις γούβες και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν και τα αυγά.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, πιπέρι καγιέν και σε ένα μικρό μπολ.
Στη συνέχεια απλώστε το σπανάκι με το ψημένο αυγό σε κάθε φέτα ψωμιού, βάλτε μια κουταλιά από το μείγμα κρέμας πάνω από κάθε αυγό, πασπαλίστε με αλατοπίπερο και σερβίρετε.