Υλικά:
Για 2 άτομα
Ρηχό πυρέξ φούρνου μεσαίου μεγέθους
2 μεγάλα αυγά φρέσκα
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
κόκκινο πιπέρι για γεύση
αλάτι και πιπέρι
φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
Ψωμί
Εκτέλεση:
Απολαύστε σαν ορεκτικό μαζί με το γεύμα σας
Στο πάτο ενός πυρέξ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και σπρώχνεται τη σάλτσα προς τα τοιχώματα του πυρέξ.
Τότε βάζετε ένα ένα τα 2 αυγά δίπλα δίπλα. Ρίχνουμε την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι.
Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.