Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό γλυκόπικρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένο (περίπου 3 φλιτζάνια)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού, όπως Cointreau ή Grand Marnier
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι μικρό
1/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε μια νέα συνταγή για να φτιάξετε σοκολατάκια
Τοποθετήστε ένα μέτριο τηγάνι και γέμισαν με περίπου 1 ίντσα του νερού σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοβράζει.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μέσο μπολ από γυαλί ή μέταλλο και να ρυθμίσετε το μπολ πάνω (μπέν μαρί) το νερό που σιγοβράζει.
Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα είναι ομαλή και λιωμένο, περίπου 8 λεπτά.
Αφαιρέστε το μείγμα της σοκολάτας από τη φωτιά, προσθέτουμε μαρμελάδα, λικέρ, και το ξύσμα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε σε ένα πιάτο.
Το βάζουμε στο ψυγείο, περίπου 2 έως 2 1/2 ώρες.
Μόλις γίνει το μείγμα στερεό, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνεται το μείγμα και κάνετε μπάλες μικρές.
Ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας για να δημιουργήσετε ομαλές τρούφες γύρο, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ganache.
Τοποθετείτε τη σκόνη κακάο σε ένα ρηχό πιάτο και τρούφες ρολό στη σκόνη στο παλτό, τινάζοντας ότι περισσεύει. Βάζετε στο ψυγείο.