Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια μεγάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρεγκάτο τυρί
1/2 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο
Μαργαρίνη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό φαγητό για το μεσημεριανό σας με απλά υλικά
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρόγγυλες φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι και ο μοσχοκάρυδο για να γίνει ένα μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με την μαργαρίνη και κατόπιν στρώνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, από πάνω μια στρώση πατάτες, να καλύπτουν η μία την άλλη. Κατόπιν πασπαλίζουμε μια στρώση με τα τριμμένα τυριά μας, και συνεχίζουμε με μία στρώση πατάτες, εναλλάξ με τυριά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Στο τέλος περιχύνουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος με το γάλα που ετοιμάσαμε από πάνω και το σκορπάμε καλά να καλυφθεί όλο το πυρέξ. Βάζουμε και λίγα κομματάκια μαργαρίνη και έτοιμο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.