Κοκκινιστες γαρίδες με πουρέ πατάτας

by sidagi.gr
923 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τις γαρίδες
8 γαρίδες μεγάλες
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Χυμός και ξύσμα από 3 λεμόνια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (τσίλι)
2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
1 συσκευασία πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
 
Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα
 

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστές και κοκκινιστές γαρίδες με τρυφερό πουρέ πατάτας

Για τις γαρίδες
Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρές τους. Βγάζετε με κοφτερό μαχαιράκι το μαύρο νευράκι που θα βρείτε στη ράχη τους και τις πασπαλίζετε με αλάτι.

Σε μπολ ανακατεύετε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το τσίλι, το κόλιανδρο, το μαϊντανό και το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας.
Βάζετε μέσα τις γαρίδες, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί.

Ζεσταίνετε ένα βαρύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τη μαρινάδα. Αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου ώστε να γίνουν οι γαρίδες και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τις γαρίδες.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα