Υλικά:
Για 2-4 άτομα
200 γραμμάρια ελιές μαύρες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκόυ πάστα λιαστής ντομάτας
1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 αγγουράκια κομμένα σε φέτες
1 πλάκα φέτα θρυμματισμένη
50 γραμμάρια κουκουνάρι
1 ολόφρεσκο μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με πλούσιο ντρέσινγκ από μπαλσάμικο και πάστα λιαστής ντομάτας
Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάστα λιαστής ντομάτας με το ξίδι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το μαρούλι. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τη ντομάτα και τις ελιές και το κομμένο σε φέτες κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο, τη σάλτσα ανακατεύουμε ελαφρώς πριν το περιχύσουμε, τα αγγουράκια ψιλοκομμένα.
Πασπαλίζουμε την φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα.