Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κόκκινα μήλα κομμένα σε φέτες
2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
5 φύλλα μαρουλιού
30 γραμμάρια καρύδια
30 γραμμάρια σταφίδες
2 κομμάτια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με έντονα χρώματα και γεύση
Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μήλα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια, ελαφρά καβουρδισμένα στο φούρνο και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε από πάνω την μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κομμένα μαρούλια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.