Υλικά:
Για 2-4 άτομα
150 γραμμάρια πλιγούρι
500 γραμμάρια ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και πικάντικο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μια χούφτα σε μία κούπα με βραστό νερό την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες, το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.