Ριζότο λαχανικών με κολοκυθάκια

by sidagi.gr
759 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 φλιτζάνι βρασμένο αρακά
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου
50 γραμμάρια τυρί τσένταρ, τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πρωτοτυπήστε με τις μαγειρικές δεξιότητες και μαγέψτε όλη την παρέα με τα πιάτα σας

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια.
Σοτάρετε για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι μαλακώσει και γίνει διάφανο.
Προσθέστε το ρύζι, τα κολοκυθάκια, τον αρακά, κόκκινο και πράσινο πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ανακατέψτε το χυμό ντομάτας με τον ζωμό κότας και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το υπόλοιπο μείγμα, αφήστε το να βράσει.
Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και το υγρό απορροφάται.
Πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ και σουσάμι.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα