Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό παντζάρια
2 καθαρισμένα γκρέιπφρουτ κόκκινα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
Λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Μια νέα πρόταση για τις σαλάτες σας
Αρχικά καθαρίζουμε τα παντζάρια.
Κόβουμε τα πράσινα φύλλα, πλένουμε με άφθονο νερό τους βολβούς.
Γεμίζουμε σχεδόν μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε αλάτι.
Βάζουμε τους βολβούς να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια.
Τα σοτάρουμε και παράλληλα τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Τέλος, σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε γρήγορα τα παντζάρια.
Σερβίρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με τις φέτες του γκρέιπφρουτ και τα φύλλα δυόσμου.