Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/4 φλιτζανιού μαύρη μελάσα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τρομερός και γευστικός συνδυασμός για τα μπισκότα σας
Ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, το αυγό, το μελάσα και σε ένα μεγάλο και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Καλύψτε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, θερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί φύλλο λαδόκολλας.
Τοποθετήστε τη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μεγάλο πιάτο.
Βγάζετε η ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας και τα βουτάτε στο πιάτο της ζάχαρης, πιέστε απαλά πάνω τους, έτσι ώστε η ζάχαρη κάτσει καλά στα μπισκότα.
Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο και είναι έτοιμα αλλά πολύ αφράτα και μαλακά.