Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
500 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
1 κιλό πατάτες (6-7 πατάτες)
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Παραδοσιακό φαγητό για όλη την οικογένεια
Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
Σε μπολ βάζουμε τον χοιρνό κιμά μαζί με τον μοσχαρίσιο και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι και τις 2 κουταλιές ρίγανη.
Ζυμώνουμε καλά τα μπιφτέκια για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Έπειτα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.
Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 1 ώρα.
Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατες ζεστά.