Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φιλέτα γλώσσας
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
8 πατατούλες
20 πράσινες ελιές
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση, τις βράζουμε σε καυτό νερό για 35 λεπτά.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο νερό και μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα τα φιλέτα ψαριού.
Αφήνουμε τα φιλέτα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Στα 15 λεπτά περίπου τα γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά.
Σε αυτό το χρονικό σημείο ρίχνουμε μέσα τα καρότα,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο,τα περιφέρουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις απορροφηθεί το κρασί προσθέτουμε τις κομμένες ελιές και αφήνουμε τις γλώσσες να βράσουν μερικά λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμες,πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε με τις βραστές πατάτες.