Υλικά:
Για 4-6 άτομα
800 γραμμάρια πεπόνι
300 γραμμάρια νερό
250 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο
Εκτέλεση:
Δροσερό και γευστικό σορμπέ με έντονη και γλυκιά γεύση για όλες τις ώρες
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε το πεπόνι από το λευκό μέρος και τα κουκούτσι και το πολτοποιούμε σε ένα μπλένρερ.
Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με το πεπόνι ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.