Πατατοσαλάτα με χταπόδι και σως κάπαρης

by sidagi.gr
536 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για την πατατοσαλάτα
1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φύλο δάφνης
λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
20 πατάτες μικρές baby
1 κιλό χταπόδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για τη σως
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη

Εκτέλεση:

Φρέσκια σαλάτα με θαλασσινά στο πιάτο σας και απαλή γεύση

Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη σως.

Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με την σως σος. Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα