Υλικά:
Για 4-6 άτομα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές τη σούπας κουκουνάρι
10 γαμμάρια άσπρη τριμμένη φρυγανιά
8 μικρές πατάτες baby
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστές πατάτες φούρνου με τριμμένη παρμεζάνα και κουκουνάρι
Πλένετε τις πατάτες, στεγνώστε τις και κόψτε τις σε τέταρτα ή σε πιο πολλά κομμάτια αν είναι πιο μεγάλες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάλτε σε ένα πυρίμαχο ταψί τις πατάτες, περιχύνετε τις με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τις καλά να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε τις για 30 λεπτά.
Μετά το πέρας των 30 λεπτών προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 15- 20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρντίστε το κουκουνάρι, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια και την τριμμένη φρυγανιά. Πασπαλίστε από πάνω με το μείγμα του τυριού και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.