Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κιλό αγριοκέρασα
1.200 ml νερό
Εκτέλεση:
Γαρνίρετε τα αγαπημένα σας παγωτα και γλυκα
Πλένουμε καλά τα αγριοκέρασα, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις κόβουμε στα 2.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, με 1 200 ml νερό.
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα αγριοκέρασα για 10 λεπτά.
Κτυπάμε τις βρασμένες φράουλες στο μούλτι, να γίνουν ένας απαλός αλλά αραιός πολτός.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα αγριοκέρασα, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και τα 500 γραμμάρια ζάχαρη.
Ανακατεύουμε, όταν δούμε οτί η ζάχαρη λιώσει δυναμώνουμε τη φωτιά μας και συνεχίζουμε για 4 με 6 λεπτά ακόμη.
Βάζουμε το σιρόπι ζεστό σε μπουκάλια και τα κλείνουμε πάρα πολύ καλά.
Συνοδέψτε το με παγωτό με μέλι και καρύδια.